ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΦΑΜΠΡΙΚΑ ΥΦΑΝΕΤ

Την Τρίτη 9/2 στις 11:30 το βράδυ και ενώ γινόταν η συνέλευση της κατάληψης Φάμπρικα Υφανέτ 20 περίπου φασιστοειδή με κουκούλες, κράνη και παλούκια επιτέθηκαν στον χώρο της κατάληψης. Αφού εισήλθαν από το πίσω μέρος της κατάληψης, προσπάθησαν να βάλουν φωτιά στη στεγαστική κολλεκτίβα και προξένησαν κάποιες μικροφθορές .Περιφέρθηκαν στο μεγαλύτερο μέρος του χώρου και χωρίς να κινούνται βάσει οργανωμένου σχεδίου, χτύπησαν και τραυμάτισαν αρχικά 2 άτομα που βρέθηκαν τυχαία μπροστά τους ενώ αμέσως μετά ανέβηκαν στον 2ο όροφο που την στιγμή εκείνη 57 άτομα κάναμε συνέλευση. Προσπάθησαν να μπουν στον χώρο της συνέλευσης αλλά απωθήθηκαν με επιτυχία από συντρόφισσες και συντρόφους και μέσα στον πανικό τους τράπηκαν σε φυγή. Αλληλέγγυοι σύντροφοι και συντρόφισσες κατέφθασαν αμέσως, τέσσερις εκ των οποίων προλάβανε την ομάδα των φασιστοειδών και επιτεθήκανε σε δύο απ’αυτούς. Οι μπάτσοι ήταν εξίσου γρήγοροι και αφού ανέκοψαν την κίνηση των υπόλοιπων συντρόφων προς τα φασιστοειδή ακολούθησε συμπλοκή και ρίψη δακρυγόνων. Κατόπιν αυτού, οι 300-400 περίπου αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες κινήθηκαν και παρέμειναν εντός του χώρου της κατάληψης ενώ λίγο αργότερα οι μπάτσοι αποχώρισαν.


Φαίνεται πως την περίοδο που διανύουμε, αυτή της οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής κρίσης, αμέσως μετά από μια περίοδο αντι-εξέγερσης που ακολούθησε τον Δεκέμβρη του 2008, υπάρχει μια στροφή της κοινωνίας προς τον συντηρητισμό και τις ακροδεξιές λογικές. Το νεφελώδες πολιτικό περιεχόμενο που πλαισιώνει τις σύγχρονες εμφανίσεις φασιστοειδών βρίσκει πρόσφορο έδαφος στην παρούσα κοινωνική συγκυρία που επιτρέπει ιδέες μίσους και μητροπολιτικής βίας να εμφανιστούν και να συντηρηθούν. Η εκκόλαψη φασιστοειδών ευαγγελίζεται απαντήσεις στα αδιέξοδα, την κρίση νοήματος του συστήματος και υπόσχεται μια ταυτότητα που να υπερέχει των υπολοίπων, αυτή της εθνικής. Αντιλαμβανόμαστε την επίθεση αυτή, καθώς και αυτή που έγινε την Δευτέρα 8/2 στην είσοδο της κατάληψης με εμπρηστικό μηχανισμό, ως κομμάτι μιας σειράς επιθέσεων σε καταλήψεις, στέκια και ανοιχτούς πολιτικούς χώρους που σκοπό έχει να κάμψει την ριζοσπαστική πολιτική δράση για την κοινωνική απελευθέρωση καθώς και όσες και όσους αντιστέκονται.
Από την μεριά τους και τα ΜΜΕ έπαιξαν πολύ καλά τον ρόλο τους, αυτό της παραπληροφόρησης και συκοφάντησης της κατάληψης. Σε ρεπορτάζ που έκαναν για το συμβάν δεν έγινε καμία αναφορά στο γεγονός ότι η επίθεση έγινε από φασιστοειδή αλλά είχαν το θράσος να πληροφορούν ότι ομάδα κουκουλοφόρων βγήκε από την κατάληψη Φάμπρικα Υφανέτ και προκάλεσε φθορές με αποτέλεσμα να σπέυσουν αστυνομικές δυνάμεις (εφημερίδα Αγγελιοφόρος). Για μια ακόμα φορά η συνεργασία κράτους, φασιστοειδών και media δικαιολογεί το μπάτσοι, TV, νεοναζί, όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί.
Εδώ και 6 χρόνια το παλιό εργοστάσιο της Υφανέτ τελεί υπό κατάληψη από αναρχικούς/ές και αντιεξουσιαστές/τριες. Καταλάβαμε το παλιό εργοστάσιο με σκοπό να δημιουργήσουμε ένα χώρο συνάντησης και αντίστασης, όπου με εργαλεία την αλληλεγγύη και την αυτοοργάνωση, επιδιώκουμε να επιτεθούμε σε όλες τις σχέσεις κυριαρχίας , σε κράτος, κεφάλαιο, πατριαρχία, στον εκφασισμό αυτής της κοινωνίας σε όλες του τις εκφάνσεις. Ο χώρος της κατάληψης είναι και θα παραμείνει ανοιχτός για τα κομμάτια εκείνα που στέκονται από την πλευρά της κοινωνικής απελευθέρωσης. Για τώρα και για πάντα, θα μας βρίσκουν μπροστά τους.
ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ
ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΣΑΣ!
ΠΟΡΕΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/2 , 18:00


1:11 π.μ.



1 response to "Ανακοίνωση της Κατάληψης Φάμπρικα Υφανέτ"

  1. Ανώνυμος είπε...
    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.